Camlar ve Silecekler

silecek1.jpgDiğer sürücü ve yayaların hareketlerini tam olarak görebilmemiz için camlar ve sileceklerin görevini tam olarak yerine getirebilmesi gerekir.

Camlar içten ve dıştan her zaman temiz olması gerekir. Silecekler yağışlı havalardan önce mutlaka kontrol edilmeli, görevini tam olarak yapabilmeli. İhtiyaç duyulduğunda cam suyunun olmaması olası bir kazaya sürükleyebilir.

Yaz aylarında her ne kadar sık kullanmıyorsak dahi uzun yolculuklarda camları temizleyebilmek için yine sağlam sileceklere ve kaliteli bir cam suyuna ihtiyaç olabileceği unutulmamalıdır.

Yağışın az olduğu durumlarda normal hızda çalışan silecekleri özellikle Ağır vasıtaları geçmeye başlamadan önce en hızlı konumda çalıştırmalıdır.  Yağış yok ise veya camlar kuru ise bu şekilde silecekleri çalıştırmamaya özen göstermeli. Camlarda biriken toz hem sileceklerin ömrünü azaltacaktır, hem de camların çizilmesine sebep olacaktır.

silecek2.jpg

Havalandırma ve cam rezistansının çalışıp çalışmadığı aracı hareket ettirmeden önce kontrol etmeli, gerek duyulduğunda kullanmalıyız.